кадър Напрежението още не е напълно отшумяло. Ето какво се случва

...
кадър Напрежението още не е напълно отшумяло. Ето какво се случва
Коментари Харесай

Жители от арменски произход в Нагорни Карабах запалиха къщите си, преди да напуснат територията, която ще бъде предадена на Азербайджан

кадър 

Напрежението още не е изцяло отшумяло. Ето какво се случва в размирния регион в този момент: 

Жители от арменски генезис на село Чаректар, намиращо се в Нагорни Карабах, опаковаха и изнесоха покъщнината си, след което възпламениха къщите си, преди да изоставен територията, която ще бъде предадена на Азербайджан, съобщи Ройтерс и offnews.bg.

 

Двете страни подписаха съглашение за мир под егидата на Москва, откакто през септември избухнаха боеве за територията Нагорни Карабах, която е интернационално приета за част от Азербайджан, само че се ръководи и обитава най-вече от етнически арменци. Съгласно изискванията на контракта Азербайджан си връща огромни територии в Нагорни Карабах, които бяха под арменски надзор от началото на 90-те години на предишния век. След това съглашение последваха митинги в Армения, като стачкуващите и опозицията упорстват за оставка на премиера Никол Пашинян.

Арсен, 35-годишен гражданин на селото, съобщи, че той и други етнически арменци не считат, че би трябвало да оставят нещо на азербайджанците. 

" Ще би трябвало да построят къщите си от нулата ", сподели той.

Арсен добави, че са му се обадили и са му споделили, че азербайджанците би трябвало да влязат в региона до 15-и ноември. 

Репортери на Ройтерс са видели шест къщи от селото да горят. 

Друг гражданин на селото изясни, че арменците извозват всичката си мебелировка. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР